<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Bergthora gårdrum

Gårdrumsfornyelse i stor andelsforening

2015

sted | Bergthoragade, København

opgave | Renovering og nytænkning af fælles gård

bygherre | A/B Bergthora

areal | 1.900m2

år | 2014 -2015

samarbejde | Rostgaard Ingeniører

medarbejdere | Anne Galmar, Anne Dorthe Vestergaard, Alessandro Merati, Daniela Lehner, Eriko Maekawa, Henriette van Deurs, Luyao Kong

 

 

Den fælles gård i foreningen A/B Bergthora er anlagt i 1993. Meget af beplantningen trænger nu til fornyelse, ligesom der er brug for nye og varierede opholds- og legemuligheder. I det nye projekt bevares alle gårdens eksisterende kvaliteter: Den grønne karakter, de cirkulære opholdsrum og de forsænkede nicher. Beplantningen fornyes til en mere let og blomstrende karakter, med en graduering af farverne ned gennem det lange gårdrum. Der tilføjes et stort trædæk til fælles ophold, mindre opholdspladser under lette træer, og et nyt legeområde indrammet af et krat i pil, der på én gang definerer en ramme omkring legeområdet og skaber nye rum og muligheder for leg. Eksisterende skure renoveres og får grønne tage, og nyt inventar bidrager til et nyt og mere let udtryk.

  

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

Visualisering af forslaget til det kommende gårdrum  

 

Some description

Tidligere situation

 

Some description

Situationsplan

 

Some description

Plan med oversigt over trætyper og placering

 

Some description

Snit med træer

 

Some description

Planudsnit 

 

Some description

 Delsnit 

Some description

 Planudsnit 

 

Some description

Delsnit

 

Some description

Planteliste

 

Gem

Gem

Danish Russian