<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Falkonergården

Åben konkurrence om gårdrum ved gymnasium

2011

sted | Frederiksberg

opgave | Åben projektkonkurrence

bygherre | Københavns kommune

areal | 400 m2 gårdrum

år | 2011

samarbejde | Kontur Arkitekter

medarbejdere Anne Dorthe Vestergaard

 

 

Åben projektkonkurrence om en tilbygning til det smukke og klassiske Falkonergårdens gymnasium. Kontur-arkitekter har tegnet den nye idrætssal, som et guld-skrin i hjertet af skolen. Bygningerne ligger omkring et centralt og vigtigt gårdrum. Rummets proportioner er smukke, og giver en uvurdelig mulighed for at træde udenfor – i en faglig og intens hverdag. Gårdrummet lider i dag under brugen som daglig parkering for skolens ansatte. Under asfalten afslører sig spor af tidligere smuk chaussestensbelægning.

 

Vores ønske er, at føre gårdrummet tilbage til et samlende klassisk smukt gårdrum, med et moderne twist. For at det kan bringes tilbage, må parkeringssituationen ændres. Gårdrummet etableres som en klassisk oase med en bølget chaussee-stens bund og med letløvede løvtræer som et lysegrønt tag. Gårdrummet spænder fra Sønder Jyllandsallé, glider igennem indgangspartiet og fortsætter ud i gården. I belægningen er kurver markeret med granit bordursten, som understreger bevægelserne i stenbelægningen. Der etableres nye klatre og siddezoner i bløde bakketoppe  beklædt med chaussesten. Det vil give de unge mulighed for uformelle samlingssteder, som de kan vælge at sidde eller slænge sig op af. 

 

Some description

Falkonergården ligger som en del af havebyen på Frederiksberg

 

Some description

Gårdrummet er idag fyldt med parkerede biler. Bilerne flyttes ud for at kunne genskabe gårdrummet som det oprindelig var tænkt

 

Some description

Den nye idrætssal vil skabe øget aktivitet og skolen åbnes derfor op nye steder

 

Some description

Bløde bølgende chausse-striber genfortolker det klassiske gårdrum. I belægningen udformes 'bobler' i chaussesten, som udgør uformelle siddeelementer.

 

Some description

 

Some description

Belægningsdetalje 

 

Some description

Ankomstpladsen genfortolkes sammen med det nye transparente indgangsparti

 

Some description

Visualisering af den nye idrætssal med tæt kontakt til gårdrummet

 

Some description

Den nye forplads med det nye åbne indgangsparti

Danish Russian