<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Gl. Strands ’gårdHAVE’

Blomstrende gårdrum til kunsten

2014

sted | København

opgave | Revitalisering af gårdrum

bygherre | Kunstforeningen Gl. Strand

areal | 170 m2

år | 2013 

samarbejde | jaja architects

medarbejdere Alessandro Merati, Anne Galmar

 

 

Projektet “GårdHAVE” transformerer en eksisterende ”grå" gård til en ny grøn oase i hjertet af Indre By og synliggør Kunstforeningen Gl. Strand overfor resten af byen.

 

Den eksisterende gård var relativt nyanlagt i forbindelse med et ombygningsprojekt i 2010. Gården fremstod gedigen og robust med en stor siddetrappe og granitgulv, som gav gården et meget gråt og ”hårdt” udtryk. Personalet havde på eget initiativ fjernet enkelte rækker chaussésten langs den ene facade og glædede sig dagligt over den stribe grønt der her var opstået spontant!

Vores koncept er derfor at transformere gården ”fra grå til grøn” samtidig med at vi bevarer og genbruger mest muligt af det eksisterende anlægs kvalitet og materiale. Vi flytter derfor store sektioner af det eksisterende trædæk til gårdrummets modsatte side, og etablerer samtidig store plantebede i de åbninger, der efterlades i den eksisterende siddetrappe.

Plantebedene er anlagt med en blanding af vilde græsser og blomstrende stauder, som året igennem skaber stemning, frodighed og variation.

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description 

 

Some description

Diagram af koncept

 

Some description

Planteliste

 

Some description

 

Some description

 

Some description

  

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Danish Russian