<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Horsens Statsskole

Nye udearealer til gymnasiets elever

2013

sted | Horsens

opgave | Prækvalificeret konkurrence

bygherre | Horsens Kommune

areal | 5.500 m2

år | 2013

samarbejde | CEBRA architecture, Bascon, Gråkjær

medarbejdere Anne Dorthe Vestergaard, Eriko Maekawa

 

 

Horsens Statsskole er et gammelt nyklassicistisk anlæg, anlagt og udviklet omkring to hovedakser. Skolen har trods den fine beliggenhed i grønne omgivelser, stort set ingen opholdsarealer udenfor.

Forslaget til den nye sciencebygning lægger sig respektfuldt ind i det gamle anlæg, og tilfører samtidig anlægget en nutidighed. Landskabet integreres i bygningen og bliver en aktiv medspiller i science bygningen, så naturforståelse og bæredygtighed går hånd i hånd med undervisningen i fysik, kemi og naturfag.

 

Omkring den nye bygning etableres solvendte rekreative udearealer. Samtidig tilpasses de praktiske funktioner, som cykel- og bilparkering og nye stisystemer, det smukke gamle anlæg med nye klare landskabsfigurer, som forstærker anlæggets eksisterende kvaliteter.

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

 

Some description

Danish Russian