<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Sønderbjerg

Områdefornyelse

2019

 

sted | Lemvig

opgave | plads, områdefornyelse

bygherre | Lemvig Kommune

areal | ca 600 m2

år | 2019

medarbejdere | Anne Galmar, Anne Dorthe Vestergaard, Annemette Aaen Petersen, Kimmernaq Lyberth og Roberto Corradin

 

 Det lille torv ved Gl. Sønderbjerg ligger i krydsningen imellem tre veje og lige hvor istidsbakkerne, der omkranser Lemvig, rejser sig. Torvet er derfor designet til at tilbyde en lille pause, før man fortsætter turen mod toppen. Torvets store hældning – fordi det ligger på en bakken - er blevet udnyttet til at afgrænse pladsen med tre store granittrin, der både definerer torvets form, og praktisk holder parkerede biler væk.

Projektet er en del af en pulje med midler til områdefornyelse af gemte byrum i Lemvig. Målet med projektet blev at skabe et helt nyt byrum, som samtidig passede så godt ind i byen, at man vil opleve det som om, at det altid har været der. For at opnå dette, opstillede VEGA i processen en række dogmer, bl.a. omkring materialer – sådan at man kun kunne anvende materiale og farver, der allerede findes brugt i byens andre rum. På den måde har torvet fået en farvetone og en stemning, der gør at det helt nye torv, opleves som en integreret del af byens meget fine og gamle byhistorie.

 

 

Some description

Luftfoto: placering i konteksten.

 

 

Some description

 

Diagram: koncept for pladsdannelse.

 

Some description

Foto af færdigt projekt.

 

 

Some description

Foto af færdigt projekt.

 

 

Some description

Foto af færdigt projekt.

 

 

Some description

Foto af færdigt projekt.

 

Some description

Situationsplan.

 

 

Some description

Illustration: indretning af plads.

 

Some description

Snit igennem pladsen.

 

 

 

 

Danish Russian