<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Sundholmvej daginstitution

Ny superinstitution med ti stuer

2010

sted | Sundholmvej, København

opgave | Prækvalificeret konkurrence

bygherre | Københavns Kommune

areal | 1.500 m2

år | 2010

samarbejde | TRANSFORM, COBE Architects, Wessberg, Bdr Andersen

medarbejdere | Anne Galmar, Anne Dorthe Vestergaard

 

                                                  

Foreslag til en ny superinstitution med 10 stuer på Sundholmvej på Amager - Grunden ligger imellem det fine klassiske sundholm anlæg og karrébebyggelser.

Bygningen og legeområdet er moduleret så afskærmning mod omgivelserne fremstår som en enkel og rolig helhed i byen, hvor silhuetten giver mindelser til en gigantisk hval. Legepladsen skærmes med matteret profilglas, som skaber en gensidig visuel fornemmelse mellem de legende børn og de forbipasserende i byen.

 

Huset åbner sig mod en lille vej væk fra trafikken på Sundholmvej, og en trafikrolig og overdækket ankomstzone skabes tæt på huset i 'hvalens mund'.

Legepladsen er disponeret, så den med store brede trin fra bygningens terrasseringer flyder ud i landskabet  og giver legen mulighed for gradvist at ændre sig fra de stille, nære og trygge lege, til de mere vilde og eventyrlige. 

Målet for legepladsen er, at den skal invitere institutionens brugere ud i lyset, luften og legen. Den skal være rummelig og inkludere både de ’vilde’ og  de ’stille’ - de store og de små. Derudover er det vigtigt, at legepladsen rummer så mange udfordringer, at man som barn kan lære, at fornemme 'det farlige' og få lidt skrammer på knæene - men samtidig være sikker.

Terrasseringen i grundstrukturen giver alle stuerne adgang til en stor terrasse, så børnene, trods de mange etager, får direkte adgang til frisk luft. Disse terrasser indrettes med plantekasser, der hele året vil være grønne at se ud på.

 

Some description

View fra legepladsen mod de terrasserede niveauer

 

Some description

 

Some description

Indkig til Sundholm-anlægget fastholdes, og ved at sænke terræn og facade ud for Sundholmaksen opstår et indkig fra gadeniveau til de historiske bygninger.

 

Some description

Ankomstsituationen fra gadeplan

 

Some description

Legepladsen vil blive rammen om børnenes hverdag og den vil være synlig og tilgængelig fra alle stuerne - samtidig med, udnyttes lysindfaldet optimalt

 

Some description

Aksonometri - overblik over de tre etager 

 

Some description

Institutionen er todelt med et centralt ankomststrøg

 

Some description

I diagramsnittet ses det graduerede aktivitetsniveau fra venstre mod højre

 

Some description

Modelfotos, aften

 

Some description

View af institutionens placering i forhold til byen og aksen

 

Some description

Situationsplan

 

Some description

Snit med anlæget i baggrunden

 

Some description

Plan med bygning og udearealer set i sammenhæng

 

Some description

 Planudsnit

 

Some description

Planusnit med nicher og trin, som er med til at inddele pladsen

 

Some description

Referencefotos

 

 

Some description

Graduering i niveau - graduering af aktivitesniveau

 

Some description

Klimaløsninger for det bæredygtige byggeri 

 

Danish Russian