Lys og luft Gentofte

VEGA landskab har i samarbejde med kunstner, Rune Fjord, og lysdesignerne, Light Bureau, udført en nyindretning af to skolegårde i Gentofte: Tjørnegårdsskolen og Skovshoved Skole. De fornyede skolegårde er udformet som inspirerende og inkluderende udemiljøer der stimulerer både leg og læring, både undervisning og fritidsaktiviteter kan tilført mere lys, luft og sanselighed. 

Projektet har fokus de barrierer, der kan være i forhold til udendørs ophold og læring. Disse barrierer er typisk afstand, komfort, vaner og muligheden for forskellige  typer ophold, hvilket også inkluderer de mindre fysisk aktive elever. 

De nye uderum understøtter aktivitet og ophold de nære udearealer klasserumsundervisningen nemt kan flyttes ud, derudover skabes steder tilegnet ‘den aktive tilskuer’, der måske indbyder til, at man opholder sig kanten af den aktive leg, og som gør det helt legalt at hænge ud og være tilskuer til andres leg. I projektet er der blandt andet skabt nye specialdesignede leg- og læringsmøbler som kan samle en klasse i en undervisningssituation og samtidig stimulere til leg og ophold. 

Som en del af processen i udviklingen af de nye skolegårde  er der blevet afholdt flere workshops de to skoler, med både lærerog elevgrupper. Derved har både lærere og elever også været en del af projektet fra start og fået indflydelse de kommende skolegårde. 

Opgave:
Bygherre:
Sted:
Gentofte
År:
2020
Areal:
Date: