<umbraco:Item field="websiteName" recursive="true" runat="server" />

Østerhåb ll, Bov

Daginstitution ved Lyreskovskolen

2019

 

sted | Bov

opgave | Prækvalificeret konkurrence

bygherre | Aabenraa Kommune

areal | 19.000 m2

år | 2019

status | Konkurrence afsluttet

medarbejdere | Anne Dorthe Vestergaard og Bodil Hemgaard

 

 

Den integrerede institution Østerhåb ll ligger i Bov, i Aabenraa Kommune. Den ligger i et boligområde i stor udvikling, som tilbyder åben natur, skovstrækninger og stiforløb i nærheden. Et attraktivt, grønt område vest for Kruså og nord for Padborg. Den nye integrerede daginstitution i Bov skal tilbyde et moderne, fleksibelt og fremtidssikret børnemiljø, som appellerer til både børn og voksne. Den nye institution skal markere sig i byen og vise, hvor man ønsker at udvikle sig hen på børneområdet. Stedet og grunden er begunstiget af det bakkede og åbne terræn, hvis egenskab indarbejdes som en stor kvalitet i det nye Østerhåb ll. Visionen har været at skabe en vedkommende, fantasifuld og dragende institution, hvor der aldrig er langt til udearealerne. Vi tror på, at rum med tæt og let kontakt til naturen og det udendørs, nedbryder skalaen og giver en større hjemfølelse.

Man ankommer til et grønt område, hvor parkeringen ligger som en forlængelse af det fjerde ben i den stjerneformede bygning. Legearealerne ligger skærmet bag bygningens vinger og er naturligt opdelt i et område til vuggestuebørn og et til børnehavebørn.

 

Some description

Visualisering af legeområde.

 

Some description

Situationsplan.

 

Some description

Diagram: Strategi for fremtidig trafik og ankomst.

 

Med bygningens diagonale placering på grunden, skabes der en klar forside mod nord med trafik og parkering, og en stor og solrig bagside, hvor der er plads til leg.

 

Some description

Diagram: Strategi for fremtidig beplantning.

 

Hele matriklen er omkranset af beplantning, der ligger sig ind i det store landskab, som små skov-øer, med ind- og udkig imellem.

 

Some description

Diagram: Zoneinddeling.

 

Området er opdelt i to større udendørsarealer; en forside/ankomst og en bagside/legeplads. Legepladsen opdeles yderligere i tre zoner; et nær-areal, et landskabs-areal og et skov-areal.

 

Some description

Zoom af situationsplan.

Ude i landskabet, er der skabt et nyt og gunstigt terræn med mange nye bakker, der motiverer til at bevæge sig op og ned ad, samtidigt med at de virker rumdannende og bliver en ramme for den gode rolleleg. Rundt om bakkerne snor der sig et stisystem af hovedstier, som man kan færdes ad, og et lille stisystem til mooncar-bane.

 

 

 

 

Danish Russian