Autismeboliger i Skive

Konkurrence om at skabe ligeværdige autismeboliger, med fokus på en høj grad af hjem-følelse.

Boligerne bygger en bro imellem den danske tradition for den gode bolig, og behovet for at samle boligerne i en samlet enhed, for at kunne tilbyde trygheden i at være tilknyttet en institution.

Boligerne ligger i et klassisk villakvarter og bebyggelsen tilpasser sig området ved at nedskalere i enheder, der synes og opleves som det klassiske vinkelhus. Bebyggelsen placeres i en lomme i landskabet og indrammes af både eksisterende og nye træer. Bebyggelsen optager terrænet med forskellige niveauer, og stierne tilpasses, sådan at man kan komme tilgængeligt rundt imellem boligerne.

Regnvandet indarbejdes fra starten, sådan at det understøtter den eksisterende og nye beplantning og på sigt vil skabe en bred og biodivers flora, der understøtter dyrelivet. Beplantningen indrammer opholdssteder og skærmer stierne, og er skaber herved vigtige hverdagskvaliteter for beboerne.

Konkurrencen er udført i samarbejde med CUBO arkitekter, Viggo Madsen interiører, og totalentreprenør Kaj Ove Madsen.

Opgave:
Totalentreprisekonkurrence
Bygherre:
Skive Kommune
Sted:
Skive
År:
2019
Areal:
37.200 m2
Date:
Kategori: