VARDE TEATER- OG MUSIKHUS KONKURRENCE ER VUNDET

I et stærkt team med Leth og Gori, OJ Rådgivende Ingeniører, ForTheLoveOfLight, Gade & Mortensen Akustik, Stouenborg og Scenerum/Filippa Berglund har vi vundet konkurrencen om det nye teater- og musikhus i Varde – et moderne bud på fremtidens foreningshus.

Det nye teater- og musikhus opføres som del af KulturSpinderiet Varde, der rummer en mangfoldighed af foreninger og aktiviteter inden for kunst og kultur, hvor det nye teater- og musikhus skal styrke kommunen som kulturelt samlingspunkt. Bygningen tilpasser sig til både smedeværkstedets nedtonede skala samt de store eksisterende industrihaller og interagerer med dens omgivelser gennem en ”udefra-ind” og ”indefra –ud” arkitektonisk strategi, som lader musik- og teaterlivet udfolde sig på tværs af husets vægge.

Projektet har bæredygtige løsninger og cirkulær økonomi for øje og søger så vidt muligt at benytte genbrugsmaterialer. De nye teglbelægninger består derfor af genbrugte teglklinker fra sitet.

Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Lokale og Anlægsfonden, 7-kanten, Smedeværkstedet og Varde Kommune.