Indstilling til “Årets Arne” – Brønshøj Spejderhus og Cirkelrum

Arkitektforeningens afstemning om hvilke fem projekter der skal nomineres til årets Arne er åbnet – og vi er i VEGA landskab glade for at Brønshøjs nye Spejderhus med landskabeligt cirkelrum er et ud af 19 indstillede værker!

I det grønne område omkring Brønshøjs vandtårn midt i et roligt villakvarter, har vi i samarbejde med ONV arkitekter skabt et nyt samlet anlæg til den lokale spejdertrop. Hele anlægget digter i sit formsprog videre på områdets historiske geometriske komposition og med uderummets store siddetrappe, overdækkede terrasse, grønne tag og en cirkelbro favner projektet områdets bynatur og inviterer alle indenfor til leg, fordybelse og læring under de gamle kastanjetræer.

Øllgaard har været ingeniør på projektet og Nicolai Bülow Rousting har som konsulent for bygherre udarbejdet skitseforslag til fondsansøgning.

Holger Dahl skrev i Berlingske:
”Set fra luften er husets kvadrat, parkens cirkelbro og vandtårnets cylinder som tre stykker klar form, som den blev prædiket i funktionalismens barndom, og dermed er hele parken igen blevet et samlet værk.”

Hvis du er MAA – kan du lige nu stemme på de fem projekter du bedst kan lide – vi krydser fingre og håber på, at spejderhusets indstilling bliver til en nominering!