Indgang til Bispebjerg Kirkegård er nomineret til Den Danske Lyspris 2022

Den nye indgang til Bispebjerg Kirkegård ved Skoleholdervej er blandt de 4 nominerede projekter til Den Danske Lyspris 2022!

Den Danske Lyspris har fokus på projekter med stedsspecifikt lysdesign, som understøtter arkitekturen og løfter helhedsoplevelsen.

Projektet har taget sin form i samarbejde med Lightscapes, ved iben Winther Orton, som har bragt fokus på på vigtigheden af “mørkets lys” for både biodiversitet og menneskets sind ind i projektet. Ankomstpladsen skaber med grund i disse overvejelser et blødt og tryghedsskabende bindeled mellem den oplyste by og den mørke kirkegård, der i sin formidling femstiller mørket som en sanselig oplevelseskvalitet frem for en barriere. Pladsens sammenhængskraft mellem kirkegården og byrummet underbygges yderligere af det perforerede murværk, som skaber ind- og udsyn på tværs af kirkegårdsmuren, og lader mørket skabe spil i murens lyssætning.

Vi er meget taknemmelige for nomineringen og det gode samarbejde med Lightscapes, ved Iben Winther Orton, som har lavet lysdesign og Troelsgaard Ing. A/S som har været ingeniør på projektet.

Læs mere om nomineringen og se de andre nominerede projekter her:

https://centerforlys.dk/nomineringer-til-den-danske-lyspris-2022/