Gammel Strands ‘gårdHAVE’

Projektet “GårdHAVE” transformerer en eksisterende ”grå” gård til en ny grøn oase i hjertet af Indre By og synliggør Kunstforeningen Gl. Strand overfor resten af byen.

Den eksisterende gård var relativt nyanlagt i forbindelse med et ombygningsprojekt i 2010. Gården fremstod gedigen og robust med en stor siddetrappe og granitgulv, som gav gården et meget gråt og ”hårdt” udtryk. Personalet havde på eget initiativ fjernet enkelte rækker chaussésten langs den ene facade og glædede sig dagligt over den stribe grønt der her var opstået spontant!

Vores koncept er derfor at transformere gården ”fra grå til grøn” samtidig med at vi bevarer og genbruger mest muligt af det eksisterende anlægs kvalitet og materiale. Vi flytter derfor store sektioner af det eksisterende trædæk til gårdrummets modsatte side, og etablerer samtidig store plantebede i de åbninger, der efterlades i den eksisterende siddetrappe. Plantebedene er anlagt med en blanding af vilde græsser og blomstrende stauder, som året igennem skaber stemning, frodighed og variation.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med jaja architects.

Opgave:
Revitalisering af gårdrum
Bygherre:
Kunstforeningen Gl. Strand
Sted:
København
År:
2013
Areal:
170 m2
Date: